Duminica Sfintilor Romani

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va participa la hramul Mănăstirii ‘Duminica Sfinţilor Români”


Mănăstirea ,,Duminica Sfinţilor Români” din Arhiepiscopia Bucureştilor îşi va sărbători astazi, 21 iunie 2009, hramul. La eveniment va fi prezent Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Sărbătoarea hramului începe încă din această seară, când se oficiază Vecernia Mare unită cu Litia, în cinstea Sfinţilor Români.

Mănăstirea ,,Duminica Sfinţilor Români” se află la marginea de sud-est a Capitalei, pe Şoseaua Olteniţei, în imediata vecinătate a comunei Popeşti – Leordeni. Monumentala biserică a mănăstirii a fost ridicată între anii 2003-2006 la iniţiativa şi cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Teoctist Patriarhul.

În curtea Mănăstirii ,,Duminica Sfinţilor Români” funcţionează Atelierele Institutului Biblic de Misiune Ortodoxă şi Fabrica de lumânări ,,Făclia Sfinţilor Români”. De asemenea, în vecinătatea aşezământului monahal se află şi Gospodăria Centrului Eparhial, ce reuneşte o seră de legume, o livadă şi o plantaţie de viţă de vie. O parte din produsele alimentare obţinute aici sunt destinate cantinelor pentru persoane cu venituri materiale reduse din Arhiepiscopia Bucureştilor.

Sursa: TRINITAS TV

Un comentariu

Din categoria biserici, Hramuri, Patriarhie, Rânduieli bisericeşti

Un răspuns la „Duminica Sfintilor Romani

  1. Mary

    Pretty nice post. I just came across your site and wanted to say
    that I’ve really enjoyed browsing your posts. In any case
    I’ll be subscribing to your blog and I hope you write again soon!

Lasă un comentariu